четвъртък, 27 септември 2012 г.

Галапагоските острови, Еквадор

Население на страната: 14 666 055
Валута: US долар
Галапагоските острови са част от Еквадор и са в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследствоморски биопаркове и Световен биосферен резерват. Това означава, че не можете да вземете някое от животните, живеещи там и в по – хладни води като пингвини, тюлени и гущери вкъщи да живеят с вас като домашни любимци.


Чарлз Дарвин е посетил това място по време на пътуването на кораба Бийгъл и островът е бил важна част от теориите му за естествения подбор - способността на животните да се приспособяват към заобикалящата ги среда, за да се осигури тяхното оцеляване.


През 1684 г. островите са картирани за навигация от пират Амброуз Каули (за съжаление картата не включва никакви големи знаци X , обозначаващи заровено съкровище).

Галапагоските острови са известни като местообитание  на игуаната. Има два вида тук - на земна игуани и водна игуана. Те са огромни и съвсем мааааалко страшни.

Най-голямата заплаха за животните от Галапагос идват от доведените от хората животински видове, включително кози, свине, кучета, котки, плъхове и магарета. Тези животни се хранят с храната на местните видове и унищожават големи количества растения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар