сряда, 31 октомври 2012 г.

Апенини, Италия

Население на страната: 60 626 442

Валута: евро

Апенините е сбор от планини, които служат като гръбнак на Италия, дълъг 1 200 км. и са място, което кара дори планинските кози да се страхуват от от височини! Ако ви харесва да карате ски, тук се намират някои от най-добрите ски писти в света, има всякакви писти - от писти за начинаещи, има и писти за скиори, напълно изгубили ума си "черни писти”, както ги наричат.



Една от най-популярните е Абетоне - ски зона с повече от 50 километра склоновете с различни трудности и препятствия. Ако не ходите по Апенините със ски, а крачите там, вие имате късмет, защото да се разхождате из тях е гарантиран начин да натрупате огромен брой стъпки. Има хиляди пешеходни пътеки, може да тренирате скално катерене, алпинизъм, или просто да се разхождате из красиви тревисти долини.



Присъединете се към местните жители, които играят футбол (но бъдете подготвени много да гоните топката, която ще се търкаля по склоновете). Алпите са били естествена защита за Рим от нашествие от изток в продължение на хиляди години, но пък са били пречка в конфликти като Втората световна война, когато освобождаването на Италия е било по-трудно поради гигантската естествена ограда на планината.


Няма коментари:

Публикуване на коментар