петък, 5 октомври 2012 г.

Кейп Таун, Южна Африка

Население на страната: 50 586 757
Валута: Rand (ZAR)




Огромната планина, която гледа към Кейптаун се нарича планината Тейбъл. Можете да вземете кабинковия лифт до върха и след това да се разходите наоколо, за да се насладите на гледката, но ако ви е страх от височини, може би това пътуване не е за вас, или може да го направите с превръзка на очите.


Водите край Кейптаун са известни със своите големи бели акули. Най-опасната акула в океана, "Голямата бяла акула" може да достигне до дължина 7,5 метра и да изяде цял тюлен на една хапка.
 


Можете да отидете на екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда. Нос Добра Надежда е легендарният дом на кораба призрак, „Летящият холандец”. Екипажът от измъчени и прокълнати морски призраци е обречен да намери своя път завинаги във водите около нос Добра Надежда без никаква възможност за постигане на успех в откриване на съкровище.

 
Един от най-популярните спортове в Кейптаун е ръгбито.


Отборът на Южна Африка се нарича Springboks и получава името си от южноафриканските антилопи - любима храна за лъвове, леопарди и други големи котки с големи зъби. Антилопата газела не е лесен улов все пак, тя може да се движи с 90 километра в час и може да скача на височина 3,5 метра, а на дължина - до 15 метра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар